Reiki en regen…

IMG_1281

In de nazomer en herfst voel je dat je energie weer meer naar binnen gericht wordt. De natuur ademt weer in, dit gebeurt zonder dat je daar veel van merkt eigenlijk al vanaf 24 juni. Maar in juli als de zomer er nog volop is met haar overvloed aan licht en lange dagen merk je daar niet echt iets van.
Vanaf augustus zie je dat de natuur een ander kleurtje aantrekt, meer paars en goudgeel tinten, oudroze, donkerrood en het diepe blauw van bessen en bramen. De nachten worden koeler en in de tuin raken de eenjarige bloemen die vorige maand nog zo uitbundig bloeiden nu uitgebloeid. Overal zie je zaden en vruchten, de herfst begint.

Herfst betekend voor mij een frisse wind door je huis en je gedachten, een soort Nieuwjaars gevoel aan het begin van het nieuwe school en cursus jaar. Het thema in het Reiki centrum is dit najaar “go with the flow”. Een bijna lege agenda om in te vullen wat in het moment goed voelt. Dit wens ik eenieder van mijn Reikivrienden, reisgenoten en hen die deze site bezoeken. Een herfst vol flow, niet tegen de stroom in zwemmen, maar drijven; niet overleven, maar leven!
En als het regent voelen hoe fijn zelfs de regen kan zijn! Net als Reiki én allebei een stroom die wij mogen ontvangen.

(Regen is genade; het is de hemel die op aarde neerdaalt: zonder regen zou er geen leven zijn.)

 

Reacties uitgeschakeld voor Reiki en regen…

Posted in Nieuws