Lente meditatie

waterfall

Achter de grijze met sneeuw geladen wolken breekt de lente zon door.
Tijd voor een lente meditatie, een soort voorjaars schoonmaak , maar dan minder vermoeiend. Dit is een meditatie waarvan ik echt kan genieten en het vraagt niet meer dan 10 minuten van je tijd.
In het vroege voorjaar wil ons lichaam nog al eens virussen oppikken om afvalstoffen eruit te gooien, je kunt je weerstand en je stemming lekker opkrikken met deze meditatie.

Vul een glas met niet te koud water, ga lekker zitten, schakel je mobieltje even uit en wrijf je handen tegen elkaar tot ze tintelen.
Leg nu een hand op je borst en een boven je navel, geniet van de warmte die je handen uitstralen en herhaal in jezelf:
Ik kom thuis bij mijzelf .
Ik kom thuis in mijzelf. 
Ik ben genoeg.
Vrede woont in mij.
Herhaal deze gedachten een paar keer, tot je het ook echt voelt.
Stel je nu een prachtige waterval voor. En verbeeld je dat je in de waterval zit,  en het water op je hoofd valt. Leg je handen op je schoot met je handpalmen naar boven. Zo ontvang je en geef je door. Voel hoe dit water geladen is met een sprankelende energie en deze energie stroomt je lijf vanaf je kruin binnen. Je lichaam vult zich met deze heerlijke tintelende energie, en alle donkere zware energie stroomt door je stuit via het water naar de aarde.  Ga door tot je het verschil in je energie waarneemt. Neem dan het glas en visualiseer hoe de energie ook via je handen in het water stroomt. Herhaal nog een keer in gedachten de woorden:
Ik kom thuis bij mijzelf .
Ik kom thuis in mijzelf. 
Ik ben genoeg.
Vrede woont in mij.
Drink het water met kleine slokjes, terwijl je aan alle mooie dingen in je leven denkt.

En je kunt er weer helemaal tegen!

Donderdag 21 maart hebben we een Reiki bijeenkomst met als thema ‘Respect‘ .

 

Reacties uitgeschakeld voor Lente meditatie

Posted in Nieuws